tirsdag den 13. november 2012

crunchy hvidkålssalat med peanuts


Mandag eftermiddag havde kæresten  og jeg aftalt at mødes på sofaen = holde fri fra træning og lade op. Inden han vendte hjem fra kursus nåede jeg dog lige at forberede en gang mad. Deller og hvidkål. Ikke lige i den gammeldags udgave, som kæresten godt kunne have spist: traditionelle frikadeller og stuvet hvidkål - begge to noget jeg ikke er begejstret for. Derfor en mere moderne udgave med crunchy hvidkålssalat og saftige kyllingedeller med squash & soltørrede tomater. Salaten blev lavet med inspiration fra Ditte.

crunchy hvidkålssalat med peanuts
(3-4 pers.)

½ hvidkålshoved, mellemstort

dressing
1 fed presset hvidløg - evt. mindre
1 spsk ketchup
1 spsk æbleeddike
2-3 spsk olivenolie
1 spsk kokossukker
salt

toppings
1 æble
1 håndfuld peanuts
1 håndfuld cashewnødder
1 spsk kokossukker
1 spsk vand

fremgangsmåde:
1) Snit hvidkålen fint og kom i en stor skål.
2) Rør alle ingredienserne til dressingen sammen og smag evt. til med ekstra kokossukker - dressingen skal være sød. Hæld over hvidkålen og vend rundt. Sæt på køl indtil servering. Salaten bliver bedre af at trække 30-60 min. så kålen marineres.
3) Brændte cashewnødder: Rist nødderne på en tør pande til de tager farve. Skru ned på lavt blus og tilsæt vand og kokossukker. Vend rundt til sukkeret er fordelt og hæld nødderne til afkøling på et stykke bagepapir.
4) Før servering: Hak peanuts og brændte cashewnødder groft samt skær æblet i små tern. Fordel både æbletern og peanuts-/ nøddedrys over salaten.

tip I
Er du ikke til markant hvidløgssmag vil jeg reducere mængden eller helt udelade det. Tilsæt evt. andre krydderier - cayennepeber, chili, paprika.

tip II
Salaten er rigtig god til kylling.

Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. Hmm, har aldrig tænkt på at putte kethup i en "slaw".... Måske det skulle prrøves af ;)

    xxoo, Amelia
    blog om MAD og SPISEFORSTYRRELSER: weweremeanttosparkle.wordpress.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Amelia,
      Nej, det havde jeg heller ikke, men det er rart med et alternativ til den traditionelle coleslaw.
      Denne bliver virkelig god også dagen derpå, hvor kålen har suget yderligere af dressingen.
      KH
      - frk. sveske

      Slet