tirsdag den 18. december 2012

julelækkerier #6: syndige nougatbider


Uhm! Nougat... Nougat i min nærhed er faktisk ret farligt. Jeg er vild med nougat og derfor er disse bider virkeligt syndige. Nougaten er hjemmelavet med inspiration fra Janes opskrift. Tænk at bare to ingredienser kan smage som en bid af himlen.
Der er masser af muligheder for variation - biderne kan tilsættes hele eller grofthakkede nødder, hasselnødder ville være oplagt til at give nougatbiderne crunch. Er du alligevel igang med nougaten så lav dobbelt portion - der kommer flere lækre konfektopskrifter her på bloggen, hvor den indgår.

syndige nougatbider
(18 stk.)

hjemmelavet nougat uden sukker:
85 g (= 1 pl.) Plantage mælkechokolade sødet med Stevia
100 g hasselnøddesmør

overtræk:
ca. 100 g mørk chokolade 85 %

topping:
frysetørrede hindbær
frysetørret havtorn
finthakkede pistacienøddekerner, usaltede

fremgangsmåde:
1) Smelt den lyse chokolade over vandbad.
2) Rør hasselnøddecremen i chokoladen til massen er helt jævn.
3) Hæld nougaten i en firkantet form beklædt med bagepapir og stil på frost i ca. ½ time.
4) Smelt den mørke chokolade over vandbad.
5) Tag nougaten ud af fryseren og del i små firkanter.
6) Overtræk nougaten med den mørke chokolade.
7) Drys straks* hver enkelt stykke med den ønskede topping.
 *NB! chokoladen stivner hurtigt på den frosne nougat.

tip!
Opbevar nougatbiderne på frost og tag dem ud kort før servering.



Glædelig Jul.

1 kommentar:

  1. Hvor er de flotte! :)
    Nu har jeg set det usaltede pistachenødder på mange madblogs, men hvor køber man dem egentlig henne? Og hvad med de frysetørrede bær?

    SvarSlet