onsdag den 19. december 2012

julelækkerier #7: marcipankugler med nougat


Disse kugler er en klassiker til jul i min familie. Denne er dog modsat de tidligere år lavet med hjemmelavet marcipan og hjemmelavet nougat. Den klassiske kulørte krymmel er erstattet med det langt mere naturlige kokosmel. Nydelsen ved disse er bare større og blodsukkeret er langt mere taknemlig. Prøv dem!

marcipankugler med nougat
(ca. 10 stk.)

100 g hjemmelavet marcipan
1/4 port. hjemmelavet nougat

overtræk:
ca.100 g mørk chokolade 85 %

topping:
kokosmel

fremgangsmåde:
1) Skær nougaten i små firkanter.
2) Læg en klat marcipan omkring nougaten og tril til en kugle i håndfladerne.
3) Smelt chokoladen over vandbad.
4) Dyp kuglerne i den smeltede chokolade og sæt til tørre på et stykke bagepapir.
5) Drys med kokosmel på toppen.

Glædelig Jul.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar