fredag den 21. december 2012

julelækkerier #8: marcipan med lys chokolade & passionsfrugt


I dag er det fredag = tid til lækkerier - julelækkerier. Er du klar til jul? Ellers får du her endnu en lækker opskrift på konfekt til juledagene.
Endnu et frysetørret frugtpulver måtte afprøves - denne gang frysetørret passionsfrugt. Jeg valgte at kombinere den syrlige pulver, men den søde mælkechokolade fra Cavalier uden tilsat sukker. Det er en god kombination og den lyse chokolade er rigtig god til marcipanen sødet med Sukrin, da chokoladens søde smag dækker over Sukrinens ellers 'kolde' fornemmelse.

marcipan med lys chokolade & passionsfrugt
(ca. 10 stk.)

100 g hjemmelavet marcipan

overtræk:
ca. 85 g (= 1 pl.) Cavalier eller Plantage mælkechokolade sødet med Stevia

topping:
frysetørret passionsfrugt

fremgangsmåde: 
1) Tril kugler i den ønskede størrelse af marcipanen.
2) Smelt chokoladen over vandbad.
3) Dyp kuglerne i overtrækschokoladen og sæt til tørre på et stykke bagepapir.
4) Drys med passionsfrugt-pulver på toppen.

tip!
Har du overskydende smeltet chokolade, så kom den i en silikone form eller stor form - tilsæt evt. fyld af nødder, tørrede bær eller andet.


Glædelig Jul.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar