søndag den 30. september 2012

weekend snapshots

chokoladedessert m. brændte mandler og banan
(morgenmad, lørdag)

frk. sveskes søde proteinpandekager m. choko-nøddecreme & banan
(formiddagssnack, lørdag)

minipizza på grønne kålklatter + coleslaw
(frokost, lørdag)

(eftermiddagssnack, lørdag)

 scrambled eggs m. emmentaler & avocado on the side
(morgenmad, søndag)

kyllingedeller m. spinat & sesam
(opskrift er på vej)


paleo banana bread cookies
(opskrift er på vej)

pizza m. blomkålsbund
(aftensmad, søndag)

uhm...!

ugens træning #18

mandag: træningsfri

tirsdag: 20 min. cardio. 30 min. Circuit. 60 min. Step øvet

onsdag: 12 + 25 min. cardio. 20 min. styrketræning af ryg

torsdag: træningsfri

fredag: 12 + 32 min. cardio. 20 min. styrketræning af bryst/ triceps

lørdag: 12 + 30 min. cardio. 25 min. styrketræning af ben

søndag: 20 + 20 min. cardio. 20 min. styrketræning af ryg/ skulder. 5 min. mave på bold

Dejlig træningsuge. Jeg har skåret ned på Circuit, da jeg føler jeg får mere ud af min styrketræning og det er ikke nemt at passe circuit'en, hvor man kommer igennem hele kroppen, ind i mit spilt-program. Heldigvis var der Step på programmet i tirsdags og hjernecellerne blev igen udfordret. Jeg håber lidt, instruktøren gentager lidt kendte blokke, så jeg rigtig kan give den gas - det er altså nemmere, når trinene sidder lige i skabet.

Nu har første halvdel af søndagen været aktiv med træning, vasketøj, rengøring, stegning af kyllingedeller og bagning af lidt sødt - så mon ikke, der bliver tid til lidt sofa-afslapning senere... Der skal jo lades op til en ny træningsuge ;-)

God træning!


lørdag den 29. september 2012

sund backup på frost


I sidste weekend røg der grønne kålklatter på frost. De er stort set blevet spist i løbet af ugen. Jeg har virkelig nydt at have en sund backup i fryseren til en hurtig aftensmad eller madpakke. Derfor har jeg i denne weekend lavet endnu en gang kålklatter i blomkålsvariationen.
Desuden baksede jeg lige en gang sandwichbrød uden mel sammen, da det også er lækkert at have i fryseren til en sandwich, burger eller lignende. Måske der også lige kan blive plads til en gang kyllingedeller, så skulle vi være dækket ind til den kommende uge.

blomkålsklatter
(10 stk.)

350 g blomkål
150 g squash
50 g solsikkekerner
60 g Pecorino Romano
2 æg
2 spsk HUSK (den grønne)
1 håndfuld frisk basilikum
½ tsk chili
3 tsk urtesalt

fremgangsmåde:
1) Hak blomkålen fint til blomkålsris i minihakkeren.
2) Riv squashen groft og vrid den for væde.
3) Kør solsikkekernerne til fint mel i kaffekværn eller minihakker.
4) Riv osten fint og bland den i kål, squash og nødder.
5) Tilsæt æggene sammen med krydderierne og rør til sidst HUSK i.
6) Form fem klatter på to bageplader beklædt med bagepapir - jeg brugte fugtede fingre.
7) Bag klatterne ad to omgange ved 175 grader varmluft i 25 min. Vend klatterne efter 15 min.

debut: morgenmad uden æg og mælk


Morgenmad uden æg? og mælk? Det kan man da ikke. Eller jo, det kan faktisk lade sig gøre og selv om jeg ikke havde troet det skulle ske for mig, så spiste jeg fredag morgen ovenstående tallerken. Menuen stod på en halv avocado og et styk soyamarineret kyllingespyd med en teskefuld mayonnaise. Ideén opstod egentlig lidt af tidsmangel og et eksperiment. Proteiner i form af kød skulle være godt til at stabilisere blodsukkeret. Det kan jeg kun bekræfte - jeg var mæt og tilfreds frem til frokost. Jeg spiser typisk min morgenmad kl. 6.30 på hverdage og maverumlen opstår som regel ved titiden og jeg får en lille snack. Det var dejligt at komme uden om den rumlende mave og være tilpas sulten til frokost.
Kødrester bliver nok ikke lige min foretrukne spise om morgenen, men det er ret sikkert ikke sidste gang, de ryger på menuen som morgenmad.

Hvordan har du det med kød/ fisk til morgenmad?

fredag den 28. september 2012

weekend lækkerier #5: rustikke lakridskugler


Inspireret af Tatjanas labre lakridskugler lavede jeg i aftes en gang lakridskugler. Da jeg endnu ikke ejer en lækker og effektiv Magimix foodprocessor (læs: men kun drømmer om den), blev kuglerne lavet i en kombination af min nu ex minihakker og blender. De blev derfor ret rustikke og har knas af figenkerner.
Resultatet/ udseendet kunne være bedre, men de smager af lakrids og er dejlig søde, som jeg ønskede mig. Jeg tror nu nok, jeg foretrækker min tidligere version med dadler, men jeg havde en gang figner stående, som var gået lidt over datoen ;-)

rustikke lakridskugler
(ca. 25 stk.)

10 tørrede abrikoser
10 tørrede figner
1 spsk mandelsmør
1 spsk creamy peanutbutter
1 spsk kokosolie
2 håndfulde hasselnødder
1-2 spsk lakridspulver fx fra Johan Bülow
1-2 spsk lakridsrodspulver til drys fx Urtekrams

fremgangsmåde:
1) Blend alle ingredienserne til en ensartet masse - foretrukken i en foodprocessor.
2) Tril massen til kugler og rul dem i lakridsrodspulver.

torsdag den 27. september 2012

hjælp...! min stavblender er død


Puha, det betyder krise i det lille køkken. Suk! Min ellers trofaste Braun MR320HC Omelette stavblender er gået død efter at have fulgt mig trofast i snart 2 år. Jeg må nok indrømme, at det var lidt ventet det ville ske en dag. Det seneste år er den blevet udsat for lidt af hvert og brugt ret ofte. Den har jo ikke verdens mest kraftige motor.

Da det ikke er et køkkenredskab, jeg vil undvære alt for længe, vil jeg gerne høre om dine erfaringer med stavblendere/ minihakkere.

Har du en stavblender incl. minihakker, du kan anbefale?!

Det er især vigtigt for mig, at minihakkeren er god og motoren kraftig, så der kan blendes/ hakkes nødder, tørret frugt, kål og andre genstridige sager. Jeg ejer nemlig endnu ikke en foodprocessor pga. pladsmangel.

onsdag den 26. september 2012

æble-kanelmuffins 'palæostyle'


Da jeg var i køkkenet i går kom der helt impulsivt også lidt sødt på tapetet. Da jeg stadig har æbler fra mine forældres træer blev det til æble-kanelmuffins med inspiration fra paleOMG.com. Min variant blev lidt tørre, men det skyldes nok, jeg brugte den fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad. Næste gang vil jeg blende mandlerne til mel selv i stedet og måske bage dem med smør - selv om det ikke er helt palæo.

æble-kanelmuffins 'palæostyle'
(9 små muffins)

1 æble i tern
90 g mandelmel
3 spsk kokosfiber
3 store æg
50 g kokosolie - smeltet
2 spsk kokossukker (el. rå honning)
1 spsk kanel
1/2 tsk bagepulver
knivspids salt

fremgangsmåde:
1) Bland mandelmel, kokosfiber, kokossukker, kanel, bagepulver og salt i en skål.
2) Tilsæt smeltet kokosolie, sammenpiskede æg og til sidst æblet. Rør godt.
3) Fordel dejen i en muffinform beklædt med papirforme eller i silikoneforme.
4) Bag muffins'ene ved 175 grader i ca. 25 min.

tirsdag den 25. september 2012

proteiner i madpakken aka kyllingespyd


Endnu en af weekendens 'produktioner' til madpakken. Jeg har haft lidt svært med de animalske proteiner på det sidste (læs: altså ikke osten!). Der skal tænkes lidt kreativt, for at komme ud over den stegte kyllingefilet. Valget faldt derfor på spyd, da de er nemme at pakke i madpakken og på en eller anden måde gør proteinindtaget mere overskueligt.

soyamarinerede kyllingespyd
(5 stk.)

ca. 600 g kyllingefilet
5 træspyd

marinade
½ dl tamari
½ dl vand
saft af 3/4 limefrugt
1-2 cm finthakket ingefær
1 tsk tørret chili
lidt salt

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingefilleterne i store tern om kom dem i en frostpose.
2) Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den ned til kyllingeternene. Vend posen nogle gange til marinaden er godt fordelt.
3) Sæt kyllingen på køl i min. 6 timer - gerne natten over.
4) Læg fem træspyd i koldt vand en halv times tid.
5) Fordel kyllingeternene på de fem spyd, så der stadig er frit spyd i begge ender til at vende dem med.
6) Steg spydene på en varm pande, så de lige får farve på alle sider.
7) Steg spydene færdig i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader varmluft i 20-25 min.


mandag den 24. september 2012

grønne kålklatter



Med inspiration fra Janes grønne pandekager lavede jeg lørdag en omgang  grønne kålklatter. De minder på sin vis meget om den blomkålsdeller, jeg tidligere har lavet og brugt som burgerboller. De er dog virkelig nemme disse, da de tilberedes i ovnen frem for på panden. De hænger desuden rigtig godt sammen og det er planen at bruge dem både som pizzabunde, brød til ost/ pålæg og lignende eller måske en gang burger. De fleste er røget i fryseren, så de kan tages op efter behov.

grønne kålklatter
(10 stk.)

350 g spidskål
150 g squash
50 g valnødder*
60 g 'parmesan'**
2 æg
2 spsk loppefrøskaller/HUSK
1 håndfuld frisk basilikum
1 tsk tørret chili***
3 tsk urtesalt

*gerne udblødte, så slipper du for bitterstofferne, erstat evt. med kerner/frø
**jeg brugte Pecorino Romano af fåremælk
***mindre eller udelades, hvis du ikke er til den krydrede udgave

fremgangsmåde:
1) Hak spidskålen fint i minihakkeren.
2) Riv squashen groft og vrid den for væde.
3) Kør valnødderne til fint mel i kaffekværn eller minihakker.
4) Riv osten fint og bland den i kål, squash og nødder.
5) Tilsæt æggene sammen med krydderierne og rør til sidst HUSK i.
6) Form fem klatter på to bageplader beklædt med bagepapir - jeg brugte fugtede fingre.
7) Bag klatterne ad to omgange ved 175 grader varmluft i 25 min. Vend klatterne efter 15 min.

de rå klatter klar til ovnen...

de bagte klatter...

svampede grønne kålklatter

 frokosttallerken

søndag den 23. september 2012

ugens træning #17

mandag: træningsfri

tirsdag: 12 min. cardio. 30 min. Circuit. 60 min. Step øvet

onsdag: træningsfri

torsdag: 25 min. cardio. 30 min. Circuit

fredag: 20 + 20 min. cardio. 15 min. styrketræning af bryst/ triceps

lørdag: 45 min. cardio. 30 min. Circuit

søndag: 25 + 20 min. cardio. 25 min. styrketræning af ben. 10 min. mave på gulv

I denne uge er der blevet kørt Circuit hver anden dag, det er godt til at få pulsen op og få alle muskelgrupper rørt. MEN det foregår i maskiner og jeg er altså mere til de løse vægte, som fanger flere supplerende muskelgrupper. Jeg skal derfor lige finde ud af, hvordan min træningsrytme skal være, da jeg også gerne vil styrketræne med de løse vægte.
Ugens glædelige overraskelse var, at Step ikke blev aflyst. Vi var dog kun seks deltagere, så det ligger stadig lige på grænsen. Det er bare en time, jeg ser frem til, så der krydses fingre for, at timen også gennemføres i den kommende uge.
Alt i alt er det blevet til træning på 5 ud af ugens 7 dage, dejligt.
Nu kan resten af ugen/ søndagen nydes i en dejlig ren lejlighed og med det nyeste nummer af magasinet MAD!

God træningsuge!

lørdag den 22. september 2012

chocolate & raspberry for brkfst


De lækre hindbær blev til morgen nydt på toppen af en gang chokoladedessert. Uhm...! Det er længe siden, jeg har lavet chokoladedesserten, så den det var et lækkert gensyn. Friske hindbær klæder den bestemt.

Oven på en aktiv og praktisk formiddag, skal der nu laves lidt nemme madpakkeløsninger til fryseren - der er jo dage, hvor det skal gå stærkt. Oven på en uge med frittata muffins i madpakke skal der lidt variation ind.

Ha' en dejlig lørdag!

torsdag den 20. september 2012

sommerbær... sidste chance!




Se lige de lækre hindbær, jeg plukkede hos mine forældre i dag, trods de noget kølige temperaturer, vi har fået herhjemme efterhånden. De nyder ferien på sommervarme Mallorca, så jeg lovede at sørge for, at hindbærene ikke gik tabt, mens de er væk. Udbyttet (læs: ca. 450 g) var langt større end ventet og jeg glæder mig til at nyde dem hen over de næste dage. Hindbær er mine yndlingsbær, så de er nok hurtigt væk, men...

Har du et tip til lækkerier med friske hindbær?

tirsdag den 18. september 2012

nem grøn aftensmad


Selv om jeg nu er i gang med anden uge tilbage på jobbet efter ferien, så kæmper jeg stadig lidt med at komme ind i rytmen og ikke mindst madlavningen. Derfor bliver det ofte til nemme løsninger, som i dag efter en hård omgang træning, hvor jeg lavede en lækker sandwich. Sandwichbrødet lå heldigvis på lager i fryseren og det blev fyldt med hytteost rørt med urtesalt og tørret chili, feldsalat, avocado og tomat. On the side var der grøntsager - gulerødder, peberfrugt, agurk - i stave, som dog ikke lige er med på billedet.

Nu står den bare på ren afslapning og forhåbentlig en god nats søvn... Kroppen er i hvert fald dejlig træt...

memphis roadhouse århus

 

Inden det fantastiske show i Århus Musikteater spiste vi tidlig aftensmad på Memphis Roadhouse.
Trine fra Det sunde liv havde tippet om flere lækre spisesteder, men da jeg måtte tage hensyn til brormands smagsløg blev det et sted med sikkerhed på kød.

For mig som gerne til undgå stivelse var menukortet en smule mere udfordrende om end at betjeningen lagde ud med en god forklaring af konceptet, der er amerikansk. Sidstnævnte lever stedet rigtig godt op til og stilen virker gennemført. Der er tænkt over detaljen - se bare vandglassene på første billede ;-)

På brormands opfordring afprøvede jeg pulled pork på trods af, at jeg normalt ikke spiser svinekød (læs: hvis det ikke lige er en god pølse). Smagen af svin blev heldigvis godt camoufleret af diverse saucer, som er sat frem på bordet og retten derfor serveres 'naked'. Det er egentlig en god idé, men retten er virkelig ikke specielt appetitlig, når den kommer ind. Måske det skyldes, at jeg frabad mig brød og fritter - fik tilføjet dagens grønt, som desværre heller ikke lige var mig (læs: glaserede gulerødder og perleløg). Man må jo spille sin chance en gang imellem.

Overall var maden fin, selv om jeg fik lidt tanker om micro-opvarmet kød, da det blev hældt på tallerknerne fra portionsposer i det åbne køkken. Jeg håber, det skyldes, at det blot er forberedt på forhånd... Da jeg ikke har smagt pulled pork tidligere, har jeg ikke rigtig noget at holde det op imod. Brormand proklamerede dog, at kammeraternes version var langt bedre. Det tager jeg hans ord for. Nu har jeg i hvert fald fået lyst til at eksperimentere med pulled chicken. Processen giver under alle omstændigheder et meget mørt resultat.

Memphis Roadhouse er nok ikke et sted, jeg lægger vejen forbi en anden gang.

mandag den 17. september 2012

anmeldelse: 'anders'

(billedet er lånt på nettet)

Søndag aften gik turen til Århus Musiktearter i selskab med brormand. Det var nemlig endelig blevet tur til endnu en gang at opleve Anders Matthesen live med hans nye show 'ANDERS'.

Forventningerne var høje. Anders har selv udtalt, at han er tilbage til den mere traditionelle 'stand-up-form'. Det var han også, MEN krydret med elementer, som jeg nok vil hævde, han er den bedste til. Showets kerne er: hvem gemmer sig bag Anden og Anders? Ifølge ham selv er de to vidt forskellige personer. Anden har i mange år været stand-up'eren og det illustreres ved, at han med mikrofonen i hånden kan sige alt(!)

Der er masser af grin fra både Anden og Anders, hvor sidstnævnte er ret dyb og showet derfor får en morale. Showet er på den måde ikke bare joke på joke, men en beskrivelse af personen bag etiketterne, som i den grad er krydret med sjove pointer.

Scenens imponerende dekoration er et symbol/ hjælpemiddel til at skrælle lagene af hans person, hvor han også joker med sine værdier i livet. Igen tilbage til, at jeg'et, Anders, og dermed showet har et dybere lag. Det er helt klart noget, som vinder stjerner hos mig og er med til at adskille ham fra mængden af stand-up'ere, som skyder frem overalt.

Til sidst er hans pointe, at det måske ikke gælder om at finde sit 'jeg', men finde væk fra sit 'jeg'. Vi skal altså ikke hænge fast i fortiden, men skabe os selv i fremtiden og yde vores bedste. Han er vild med et japansk/ kinesisk ordsprog, som betyder 'stram dig an'.

Har du ikke allerede billet, så jagt en (!), for det show er hele 5 ud af 5 stjerner værd i min bog.

søndag den 16. september 2012

ugens træning #16

Første (halve) uge tilbage på jobbet er nu gået og jeg har fundet lidt ekstra overskud ved at besøge træningscentret, selv om sofaen har tiltrukket mig.

mandag: træningsfri

tirsdag: 12 + 20 min. cardio. 20 min. styrketræning af ryg/ skulder. 10 min. mave på gulv

onsdag: træningsfri

torsdag: 45 min. cardio. 10 min. mave/ ryg på gulv

fredag: 12 + 30 min. cardio. 20 min. styrketræning af bryst

lørdag: 28 min. cardio. 30 min. Circuit. 5 min. mave på gulv

søndag: 20 + 20 min. cardio. 20 min. styrketræning af ben

En dejlig træningsuge er veloverstået med fem besøg i fitnesscentret og jeg er meget tilfreds ;-)
I den kommende er der lidt mere holdtræning på tapetet, hvis der altså er opbakning fra de øvrige medlemmer ;-) Jeg ser i hvert fald frem til lidt afveksling.
De seneste par uger har jeg jo ellers trænet styrketræning sammen med den bedste træningspartner, men han er nu tilbage på job og jeg skal have min egen træning ind i en rytme igen.

God træningsuge!

pssst...
Inden der tages hul på en ny uge går turen i aften til Århus med brormand, hvor vi langt om længe skal ind og se 'ANDERS'. Det skal I selvfølgelig nok høre mere om en af de nærmeste dage.

lørdag den 15. september 2012

fast food lunch aka pizza-sandwich


Beklager, jeg har været en smule fraværende her på bloggen, men hverdagen skal vist lige ind i rytmen igen. Jeg startede på arbejde igen i onsdags efter godt to ugers ferie. Det er en alt for kort ferie, hvis du spørger mig. Heldigvis er det i dag lørdag og WEEKEND!
Dagen blev skudt i gang i fitnesscentret, hvor jeg havde tilmeldt mig et nyt hold på skemat - Circuit. Det er cirkeltræning i maskiner tilsat cardio ved hjælp af stepbænke, sjippetov eller sprællemænd.
Det var en hård omgang, så jeg var ekstra sulten efterfølgende og spiste denne skønne tidlige frokost. Jeg var heldig, at der stod en forbagt blomkålsbund klar i køleskabet, yndlingsfyldet på og i ovnen til osten får farve - lige efter denne opskrift. Så er der pizza! Den valgte jeg at lægge sammen med sprødsalat til en sandwich, som dog må spises med kniv og gaffel, da blomkålsbunden er skrøbelig.


Velbekomme!

tirsdag den 11. september 2012

feriens læsning


Ferien lakker kraftigt mod enden. Kæresten blev sendt på arbejde igen i går aftes og jeg skal tilbage til mit job igen i morgen. Jeg har holdt godt to ugers ferie og jeg synes bare, det er fløjet afsted. Det har været en skøn ferie og fantastisk at kæresten har været hjemme i hele tre uger.

Jeg elsker at læse i min ferie. Genren af bøgerne, som hentes hjem fra biblioteket er blevet langt mere selvudviklings-præget. Jeg er inde i en personlig proces og er nysgerrig efter input, som kan gavne denne. Bunken af bøger, som blev lånt med hjem til ferien var ret stor, men det er jo også godt med lidt at vælge imellem ;-) I hvert fald har jeg fået læst to bøger (jf. billedet). 

'Slut fred med din krop' af Andrea Bak havde jeg allerede læst en gang og skrevet om i et tidligere indlæg. Jeg var heldig at få netop den bog i fødelsdagsgave dagen før afrejse og der var ingen tvivl om, at den skulle med i kufferten. Det var et godt gensyn, hvor jeg endnu en gang er glad for Andreas pointé, som lige kunne minde mig om, at alle mine sunde valg i hverdagen er langt vigtigere end vægttab. Det er turene til fitnesscentret og den sunde mad på tallerkenen, der giver mig god energi og overskud i hverdagen - det er det, der vinder i det lange løb.
Har du også brug for en reminder eller blot lyst til at 'lære' at være sødere ved dig selv, så vil jeg endnu en gang give bogen mine varme anbefalinger.

'SUKKERBOMBEN' af Bitten Jonsson & Pia Nordström var i den grad en øjenåbner. Den satte rigtig mange ord og videnskabelige forklaringer på mit forhold til sukker. Jeg er slet ikke den eneste, som ikke kan styre det (!) (læs: jeg er ikke alene!). Der er rent faktisk en biokemisk forklaring på, hvorfor kroppen bare vil have mere og mere, når den først får de hurtige kulhydrater. Mit sukkerindtag kan have årsager/ blive påvirket af faktorer, som jeg slet ikke selv har skabt. Jeg ved ikke, om jeg er afhængig af sukker og dets slægtninge, men jeg er i hvert fald meget følsom over for sukker.  Desuden bekræfter bogen mig i, at jeg fungerer bedst ved total at udelukke sukkeret, det er den eneste måde, min krop fysisk kan 'glemme' sukkerets kick. Den psykiske trang til sukkerets effekt kræver i højere grad elimination af de faktorer som trigger de følelser, som typisk ønskes dulmet. Det er nemlig typisk der, jeg 'bruger' sukker - til at dulme 'grimme' følelser. Her er der igen arbejde til min personlige proces, hvor det at mærke mig selv og alle følelser udgør en væsentlig del. Sukker er mit 'stof' - udfordringen er at lære og håndtere det.
En anden lidt overraskende viden fra bogen, er at sukkerafhængighed baner vejen for en lang række andre afhængigheder. Nikotin og alkohol påvirker for eksempel de samme signalstoffer i hjernen, som sukker og fedt. Har man allerede banet vejen med sukker, udvikler man langt nemmere en afhængighed af nikotin, alkohol etc. Jeg blev med den viden ret glad for, at jeg aldrig har eksperimenteret med rygning (læs: er den største ikke-ryger) og desuden har jeg valgt alkohol fra siden starten af tyverne (læs: af princip).
Bogens anden del indeholder da også en handlingsplan til løsning af problemet med sukkerafhængighed. her er der helt sikkert delelementer som kan plukkes ud og anvendes, selv om det ikke er muligt at gå til møder med ligesindede og være tilknyttet direkte afvænning (læs: er det muligt i DK?).
Læs bogen, hvis du vil have åbnet øjnene over for dit eget (eller en i din omgangskreds) forhold til sukker.

mandag den 10. september 2012

ugens træning #15

Endnu en ferieuge er gået og der har været god plads til træning, selv om vi kun har besøgt vores eget center to gange.

mandag: 45 min. cardio. 5 min. mave på bænk (@Avala Resorts & Villas i Montenegro)

tirsdag: træningsfri

onsdag: 8 + 20 min. cardio. 30 min. styrketræning af ryg

torsdag: 10 + 15 min. cardio. 30 min. styrketræning af bryst (@DGI-huset i Herning)

fredag: 10 + 15 min. cardio. 30 min. styrketræning af ben (@DGI-huset i Herning)

lørdag: 10 + 20 min. cardio. 30 min. styrketræning af bryst. 10 min. mave på gulv

søndag: træningsfri

Det er blevet til træning på 5 ud af ugens 7 dage, så det er dejligt. Cardio-delen fylder mindre, når den står på styrketræning i selskab med kæresten ;-) Det er der jo råd for og jeg håber, der er større opbakning til holdene i fitnesscentret her fremover, nu hvor efterårssæsonen er skudt i gang. I denne uge vender jeg i hvert fald tilbage til hverdagen og har planer op at afprøve nogle af de nye hold i centret. Holdplanen er nemlig udvidet med flere tider, så det dejligt og gør det nemmere at få passet ind i min rytme.

God træningsuge!

søndag den 9. september 2012

æblecrumble med kokossukker


Skønne og super velduftende æbler fra træerne hos mine forældre fristede og den nyindkøbte kokossukker skulle afprøves, så derfor faldt valget meget nemt på æblecrumble, som jeg havde set hos Tatjana.
Uhm! søndagskage! Den er dog ikke low carb, men virkelig lækker. Jeg er vild med crumble og det er ikke sidste gang, jeg bruger denne opskrift. Kokossukkeret har en let duft og smag af farin og bliver sammen med smørret lidt karamelagtig. Kagen er derfor ret sød og topping af græsk yoghurt klæder kagen. Lidt mindre kokossukker vil nok heller ikke gøre noget.

de skønne æbler...

kokossukker...

ingredienserne - æblerne mangler selvfølgelig ;-)

Opskriften får I lige her:

æblecumble med kokossukker
(4 pers.)

4 store æbler
150 g fintmalede mandler - erstat evt. 50 g med hasselnødder
75 g kokossukker
75 g smeltet smør
3 spsk. FiberHUSK (den gule)
2 spsk. kanel

topping:
flødeskum, græsk yoghurt eller creme fraiche - evt. rørt med lidt vanillepulver

fremgangsmåde:
1) Mal/ hak mandlerne helt fint i en minihakker eller kaffekværn.
2) Smelt smørret i microovnen.
3) Bland mandelmelet med kokossukker, smeltet smør, FiberHUSK og kanel.
4) Kom æbleskiverne i et ildfast fad og top med crumble.
5) Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 30 min.

klar til ovnen...

nybagt æblecrumble

Velbekomme!

nyheder og andre helselækkerier


Superfruits white Mulberrys er kommet besøg i mit køkken. Det er første gang, jeg selv har indkøbt de lækre morbær. Det var egentlig endnu en smagsprøve, da vi besøgte Råbar, som gjorde udslaget. Jeg har planer om at bruge dem i drys til morgenskålen og overtrække nogle med chokolade, da de har en sød og karamelagtig smag. Morbær er stadig tørret frugt, når det kommer til blodsukker-påvirkningen, men de har et lavere glykæmisk index end fx rosiner.

(beklager billedets kvalitet)

Lækkerierne ovenfor ventede i endnu en pakke fra naturoghelse.dk, da jeg kom hjem fra ferie. De fleste er gengangere, men det er første gang, jeg skal eksperimentere med kokospalmesukker. Jeg har allerede tanker om at søde nødder til fx müsli og kage(!)

(beklager billedets kvalitet)

To noget anderledes varianter af Cavaliers chokolader sødet med Stevia. Ingen af disse vakte specielt glæde hos hverken kæresten eller jeg. Lemon-lime-creme i mørk chokolade er en noget mærkelig smagsoplevelse og ikke en, jeg køber en anden gang. Kokoscremen i den meget søde hvide chokolade er meget meget sødt. En variant med kokoscremen i mørk chokolade ville have været at foretrække. Jeg er ellers fint tilfreds med smagen af flere af de øvrige varianter, som blev indkøbt i Tyskland. Lageret er dog stadig ikke tømt, ganske overraskende.

lørdag den 8. september 2012

madbudget august 2012


Endnu en måned er gået og grundet ferie er jeg lidt bagud med mine indlæg, men madbudgettet for august skal I ikke snydes for. Det skal dog nævnes, at det ikke er en hel måned, da vi ikke var hjemme fra den 27. august, hvor ferien gik til Montenegro.

I denne måned er kødandelen steget lidt på bekostning af frugt & grønt. Måske det skyldes kæresten har været hjemme og holdt ferie i en god uges tid, inden vi tog afsted. Vi fik også lige en ordentlig omgang æg på lager, som varede længere end måneden ud. Desuden er der købt ind hos helsekosten og lidt ekstra 'hygge'. Lageret af nøddecreme er i hvert fald også fyldt op ;-)
Det overrasker derfor en smule, at det samlede forbrug ikke er højere, men det er jo kun en glædelig overraskelse.

Øko-andelen er steget til hele 26 %. Det glæder mig at kunne holde den over 25 %.

Det samlede forbrug for august landede på kr. 2.005,41.

Nu synger ferien på sidste vers og jeg håber, jeg kan få organiseret mine indkøb og lavet lidt madplaner igen, når nu hverdagen vender tilbage.


I sidste måned opfordrede Laura mig til at lave en samlet liste over, hvad der helt nøjagtigt er blevet købt ind for pengene. Det har jeg gjort ;-)

Er du nysgerrig? - se hele listen nedenfor...

madindkøb, august 2012

frugt & grønt
7 stk. agurk
7 stk. avocado
4 bananer
375 g blåbær, friske
225 g blåbær, frosne Ø
250 g cherrytomat
1 bk. feldsalat (á 75 g)
500 g jordbær, friske
225 g hindbær, frosne Ø
2 kg gulerødder Ø
2 stk. hjertesalat, mini Ø
4 stk. hvidløg
1 bk. ingefær, frisk
160 g morbær, tørrede Ø
9 stk. rød peberfrugt
2 stk. gul peberfrugt
2 stk. grøn peberfrugt
900 g San Marzano tomater
2 bk. spinat, frisk (á 75 g)
2 stk. squash
3 stk. tomater

kød
160 g chorizo i skiver
2 stk. entrecote
800 g hk. oksekød 3-7 %
1700 g kyllingefilet

mejeri/æg
430 g cheddar Ø
200 g feta i blok
125 g frisk mozzarella Ø
1 kg græsk yoghurt 10 %
200 g hytteost 4,5 % Ø
350 g Tex Mex revet ost
180 g 'parmesan'
400 g Philadelphia flødeost
½ l piskefløde Ø
½ l piskefløde
4 liter skummetmælk*
675 g skyr 0,2 % Ø
200 g Thise smørbart Ø
250 g Thise smør Ø
20 stk. øko. æg Ø
40 stk. skrabeæg
24 stk. frilandsæg
12 stk. past. æggeblommer
27 stk. past. æggehvider

konserves
1 gl. champignon
2 ds. kokosmælk (á 400 g)
4 gl. pastasauce, Princip!
2 gl. pastasauce, Urtekram Ø

nuts & oils
1 gl. choko-nøddecreme, Cavalier (200 g)
600 g kokosmel, Änglamark Ø
65 g macadamia, Urtekram Ø
1 gl. crunchy peanutbutter (350 g) Ø
1 gl. smooth peanutbutter (350 g) Ø
300 g pecannødder
1 ps. pistacienødder, saltede
500 g sesamfrø Ø
500 g solsikkekerner Ø

carbs
250 g abrikoser, tørrede Ø
200 g chokolade 86 %, Marabou Premium
100 g chokolade 70 %, Toms Extra
1200 g dadler, tørrede
400 g M&Ms peanut
1 kg havregryn*

diverse
100 g bagepulver
1 gl. Hellmanns Mayo
1 fl. ISIS sødemiddel*
1½ l Pepsi Max*
1 fl. Tamari soya, Urtekram Ø
20 g vanillepulver, Urtekram Ø
1 æske Werthers mini (sukkerfri)

Ø = økologisk
*= til kæresten

Det bliver en lang liste... men interessant at se. Listen kan i hvert fald vise, at der også sniger sig andet end det LCHF-venlige ind på vores madbudget.
Det er desuden tydeligt, at der er blevet lavet lækkerier til fryseren (læs: hjemmelavet bounty, snickers, chokoladeflødeis og flødeis med banan & lakrids) og kage til kollegerne (læs: dadelmuffins).

Kommentarer modtages gerne ;-)

onsdag den 5. september 2012

surprise ferie


Den seneste uges tid, har jeg spist jer af med planlagte indlæg, da jeg blandet andet har nydt denne udsigt. Det er nemlig langt om længe blevet min og kærestens tur til at holde ferie. Sidste mandag stod den derfor på surprise ferie for mit vedkommende - forstået i den forstand, at jeg ikke kendte vores destination (læs: ikke noget, der er sjovt for en kontrol-freak som mig, men det lykkedes at slippe det lidt = befriende!). Siden min bedre halvdel bookede rejsen for en måneds tid siden har jeg ellers været en ivrig 'gætter', men uden at ramme plet.

Har du et bud?

Ikke en gang afgangstavlens destination for vores afgang fra Kastrup, hjælp mig. Vi skulle nemlig flyve til Tivat. Hvor dælen ligger Tivat? Der måtte jeg lokke landet ud af kæresten og turen gik meget overraskende til Montenegro. Der fik han ret - det havde jeg aldrig gættet. Virkelig en spændende og positiv overraskelse. Kontrol-freak'en (læs: jeg) havde dog fået lokket vejrudsigten ud af ham, så der var pakket en stor kuffert med sommertøj. Den blev der brug for i de 30-35 graders varme vi havde hele ugen. Ikke alle dage med fuld sol, men lidt dis/ lette skyer så vi kun som en fordel ;-)



Landet er meget bjergrigt, som det også fremgår af billederne. Da hverken kæresten eller jeg gider ligge ned i solen en hel dag (læs: gjorde jeg meget i teenageårene, men det var før nær familie fik konstateret modermærkekræft), havde han lejet en bil, så vi kunne komme rundt. Vi har besøgt/ overnattet i tre byer langs kysten ud til Adriaterhavet. Det har været dejligt med de forskellige oplevelser af landet. Første nat blev vi i lufthavnsbyen Tivat og derefter gik turen et par dage til Kotor, hvorefter vi sluttede af på luksushotel i Budva.

Det øverste billede er taget i Kotor, som er omgivet af bjerge og virkelig smukt. Det skal lige siges, at for at tage det billede, gik vi ca. 1500 tappetrin op ad et af bjergene, som omkranser byen. Det var en god workout, som gav sved på panden.


Læg mærke til trappestien hele vejen ned af bjerget på dette billede...


Budva bød på luksus - se bare billederne, som taler for sig selv.










Maden dernede er dog lidt en anden snak... Jeg har levet af feta (læs: græsk salat) og flødeis (læs: MED sukker) i grove træk. Det meste stivelse er blevet levnet, men det også blevet til en halv pizza. Vi var heldigvis heldige at finde en lækker restaurant i Budva, hvor vi kunne få nogle store bøffer og ikke mindst chokoladekage med flydende indre (læs: Uhm!). Nu billedespam!















Jeg/ vi har ikke sultet og det er vist meget godt, at der også er blevet brændt kalorier af til denne udsigt...


Luksushotellet i Budva havde nemlig et særdeles veludstyret fitnesscenter, som vi benyttede os af inden den lækre morgenbuffet. Det er altså blevet til træning på 5 ud af 7 feriedage i Montenegro, det kan jeg kun være tilfreds med.


Tag jer ikke af det anstrengte ansigtsudtryk, da billedet er taget efter 45 minutters sveddryppende cardio. Uhm! man sveder så dejligt i varmen sydpå.

Turen hjem i forgårs var lang, da de valgte at aflyse den direkte afgang fra Tivat til Kastrup og vi derfor i stedet skulle mellemlande både i Beograd og Wien. Heldigvis vidste vi det på forhånd og havde planlagt en overnatning i KBH :-)