torsdag den 8. august 2013

sprøde oksedeller med ekstra fedt


Mandag aften stod en på hakket oksekød hos os, men det er nu lidt trist og fedtprocenten tager ikke skade af at blive banket lidt op i sådan en gang deller. Inspireret af Louise røg der derfor mayo og æggeblommer i farsen - tænker, at bacon også ville have gjort det godt, men det havde jeg ikke lige på lager (læs: wtf?! det må være en fejl). Desuden stegte jeg dellerne i en blanding af smør og kokosolie, som giver en dejlig skorpe - og nej, de er ikke brændt - jeg foretrækker bare mine deller med god skorpe og farve. Selv om jeg må indrømme, at det var meget meget varmt at så og stege deller på panden med fedt spruttende over det hele. Smagen og den lækre skorpe vinder dog klart over de ovntilberedte deller, som er nemmere at have med at gøre. Ovnen var dog optaget af kærestens kyllingstegning (læs: igen igen!), så det var ikke en mulighed i denne omgang.

sprøde oksedeller med ekstra fedt
(15-20 stk.)

400 g hk øko oksekød 8-12 %
20 g mayonnaise
1-2 tsk dijonsennep
2 æggeblommer (alt. 1 æg)
½ finthakket løg
1 fed presset hvidløg
½ rød chili, finthakket (m/u kerner efter ønsket styrke)
1-2 tsk tørret merian
groftkværnet peber
salt
kokosolie/smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne sammen i en skål og lad gerne farsen hvile en halv time på køl, så den 'sætter sig'.
2) Varm kokosolie/ smør op på en pande ved middelvarme.
3) Steg oksedeller i passende størrelse til de har fået god skorpe og gennemstegte.

tip!
Sukkerfri agurkesalat og simpel spidskålssalat smager rigtig godt til de sprøde deller.


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar