søndag den 13. oktober 2013

pimp din burger!


Eller rettere sagt - pimp din burgerbøf. Når der er burger på menuen herhjemme bliver det typisk bare med en bøf a la hakkedreng - det er jo alt det lækre fyld og toppings i burgeren, som gør den til en superlækker LCHF ret: bacon, ost, kryddermayo, jalapenos, sprødt grønt m.m. 
Men forandring fryder... og med inspiration fra Vikki blev lørdagens burgerbøf pimpet ved at røre en skøn krydret fars til formålet. Det gav i den grad nogle lækre og saftige bøffer, så det er ikke sidste gang, vi pimper bøfferne til en lækker LCHF burger herhjemme.

pimpede burgerbøffer
(4 stk.)

500 g oksekød - gerne med en god fedtprocent
1 æg
50 g revet lagret cheddar
1 lille revet rødløg/ løg
2-3 fed hvidløg
salt+peber
smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Rør det hakkede kød godt med de øvrige ingredienser.
2) Lad gerne farsen hvile på køl en halv time inden bøfferne formes.
3) Form fire bøffer og varm en god klat smør på en stor pande.
4) Gennemsteg bøfferne ved middelvarme - cirka 5 min. på hver side.




Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. mmmmmm det ser så godt ud :) Tak til dig og vikki- det skal på madplanen - det er da en supermåde at få det ellers lidt kedelig øko hakkekød frisket op.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Henriette,
      Selv tak da - pimpet hakket kød er bestemt ikke at kimse af. Jeg er fan!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hvad spiser du som bund?
    Er det Kesopletter?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Linds,
      Det er faktisk en smagsprøve fra min mor, der havde bagt low carb. Dejligt, at inspiration til LCHF kan smitte lidt.
      Men det er en variant af oopsies tilsat lidt malet nødder, så det får mere fast konsistens - jeg skal nok lige dele en opskrift snarest.
      Ønsker du en rigtig lowcarb burgerbolle vil jeg gerne anbefale disse: http://frksveske.blogspot.dk/2013/01/de-bedste-lchf-burgerboller.html
      Ha' den dejlig dag.
      KH
      - frk. sveske
      KH
      - frk. sveske

      Slet