søndag den 10. november 2013

spicy tacotærte


Alene hjemme lørdag aften og alligevel blev der kreeret lækker tærte, for det var nu en gang det, jeg havde lyst til, da jeg tog et kik i køleskabet klokken spisetid. Det blev derfor en sen aftensmad, men den var bestemt værd at vente på. Inspirationen stammer fra intet mindre end Jane Faerbers 'LCHF - Spis dig mæt & glad', men den blev tilpasset lidt til indholdet i mit køleskab.

spicy tacotærte
(20 cm springform)

bund
1 dl hjemmemalet mandelmel
½ dl hjemmemalet sesammel
½ dl sesam-mel
40 g smør
1 lille æg
et drys salt

tacofyld
200 g hakket oksekød
½ rødløg
1 fed hvidløg
1 rød peberfrugt
1 spsk tomatpuré
2 tsk paprika
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1 tsk koriander
½-1 tsk cayennepeber
en god klat smør til stegning
salt+peber

æggemasse
2 æg
3/4 dl fløde, creme fraiche el.lign.
1 dl god revet ost fx lagret cheddar

fremgangsmåde:
1) Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
2) Bland ingredienserne til bunden i en skål undtagen ægget.
3) Ælt smørret ud i de tørre ingredienser og saml dejen med ægget.
4) Pres tærtedejen ud i en lille spring-/ tærteform beklædt med bagepapir eller smurt med smør/ kokosolie.
5) Forbag bunden 10 min. Forbered fyldet imens.
6) Snit løg og hvidløg helt fint - skær peberfrugten i små tern.
7) Smelt en god klat smør på en pande og svits løg og hvidløg kort.
8) Tilsæt hakket oksekød og brun igennem.
9) Kom peberfrugt og krydderier på panden og lad det simre kort.
10) Fordel fyldet på den forbagte bund.
11) Pisk æggemassen sammen og fordel over fyldet.
12) Bag tærten færdig ca. 25 min. til den er flot gylden på toppen.

tip!
Server tærten med al dit yndlings-texmex-tilbehør: guacamole, salsa, jalapenos, fed creme fraiche...


Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar