søndag den 19. januar 2014

indisk a la LCHF


Det grå, våde og mørke vejr indbyder i den grad til comfort food. Det er faktisk længe siden, vi har fået sådan en simre-gryderet. 
Lørdag aften fik jeg dog lavet en god spicy og fed indisk af slagsen, som kunne nydes til en gang blomkålsris. Kæresten holdt sig godt nok til sine basmatiris, men sådan er vi jo forskellige. Inspirationen til retten fandt jeg her, og den fortjener en gentagelse her på bloggen.

indisk a la LCHF
(2-3 pers.)

500-600 g kylling/ oksekød/ lammekød
25 g smør
1 løg
5-6 fed hvidløg
indisk krydderiblanding*
1 ds tomater
2 spsk tomatpuré
1-2 dl vand
1-2 røde peberfrugter
2 store spsk creme fraiche 38 %
salt+peber
evt. 1 frisk gul/ rød chili for EKSTRA spicy variant

*indisk krydderiblanding
2 spsk ingefær
2 spsk koriander
2 spsk spidskommen
2 spsk kardemomme
1 spsk karry
1 spsk kanel
1 spsk nelliker
et drys cayennepeber

tilbehør
creme fraiche 38 %
stegte blomkålsris med gurkemeje
agurk 

fremgangsmåde:
1) Bland krydderierne i en skål.
2) Skær kyllingen, løg og hvidløg i tern.
3) Smelt smørret i en stor gryde.
4) Svits løgene til de er klare sammen med hvidløg.
5) Tilsæt kyllingen og brun godt.
6) Svits yderligere et minut med krydderierne.
7) Tilsæt tomat på dåse, tomatpuré og vand.
8) Lad retten simre min. 30 min under låg.
9) Skær imens peberfrugterne i tern.
10) Fem minutter før servering tilsættes peberfrugt.
11) Lige før servering røres creme fraichen ud i retten.
12) Smag retten til med salt og peber.

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar