fredag den 26. december 2014

glutenfrie klatkager (ikke lowcarb)


--- Denne opskrift er ikke lowcarb ---

Julemorgen lavede jeg mine første klatkager af en rest risengrød, der skulle bruges. 

Jeg elskede klatkager som barn, hvor de typisk blev spist til aftenkaffen hos mine forældre. 

Min variant er lavet uden det tradionelle hvedemel uden at det går ud over smagen. Denne variant kan bestemt anbefales, som et lidt sundere alternativ. Klatkager er selvfølgelig rige på kulhydrater, men med denne variant slipper du om ikke andet for den kedelige gluten.

klatkager - glutenfri

(ca. 8 stk.)

4 dl kold risengrød
2 store æg
1-1½ spsk kokosmel 
2 tsk Sukrin
et nip salt
smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne godt sammen i en skål.
2) Smelt en god klat smør ved middelvarme.
3) Kom klatter af grød-dejen på panden og steg dem til de 'sætter sig' og har taget farve.
4) Servér de lune klatter straks.

tip I
Klatkagerne smager skønt med den krydrede yaconsirup.

tip II
Søger du et lowcarb alternativ - klik forbi de lækre proteinrige kesoplätter.


...enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar